Bébé Plouf

Pääsivu

Minä Leena

Henkireikä

Elämäni eläimet

Maailmanmatkaaja

Luonnossa

Nukkeateljee

Päiväkirjat

 

Mini Plouf (Pikku Loiskis) tuli markkinoille ensi kerran vuonna 1991, jolloin se lanseerattiin  "Les bébés plouf"-sarjassa Bébé Plouf-nimellä. Vuonna 1998 Plouf nuket muuttuivat sirommiksi ja 2 senttiä lyhyemmiksi.

Sen niskassa on merkki Corolle 8, 91/50 L 2012 ja se on 32 cm pitkä. Sillä on solmittava vaippa ja kylpytakki. Luultavasti ne ovat alkuperäiset, sillä Cornelia on keräilijä ja kaikki muut nuket, jotka häneltä olen ostanut ovat olleet alkuperäisillä vaatteilla. Tätä nukke on myyty kuitenkin myös alastomana ja erilaisissa paketeissa, joissa on kylpy- ja uimavarusteita.

Bébé Ploufilla on samat ihanat varpaat ja sormet kuin kaikilla 30 - 32 sentin kylpynukeilla ja myös 36 cm:n Bébéillä, esimerkiksi minun Bébé Fillellä, jolla on kokovinyylivartalot.

Nukella on kirkkaan siniset sulkeutuvat silmät, maalaukset ovat ehjät ja kulumattomat. Nukke on värjääntymistä lukuun ottamatta erittäin hyvässä kunnossa kuten muutkin Cornelialta ostetut nuket.

Nuken peppu on vähän värjääntynyt. Ilmeisesti tekstiileissä on joku aine, joka muuntaa vinyylin väriä. Vinyylihän värjääntyy vanhemmiten esimerkiksi lattiamattona auringosta, mutta tällä nukella ja myös Charlottella väri on niissä paikoissa, joissa on ollut vaate. Kokeilen kesällä poistaa värin Oxy10:llä.

Tässä kuvassa ovat kaikki kokoelmissani olevat Plouf-nuket. Uusin saparopää tuli 10.11.2008. Kuvasta jo huomaa, että Kimillä ja vuoden 2000 Mini Plouf-tytöllä on pienempi vartalo. Kädet ja jalat näyttävät samoilta.

Takaisin päiväkirjaan 2008