Helmikuu 2014

Pääsivu

Minä Leena

Henkireikä

Elämäni eläimet

Maailmanmatkaaja

Luonnossa

Nukkeateljee

Päiväkirjat

1.2.2014

Yöllä oli vihdoinkin satanut lunta. Tammikuun ensimmäiset 10 päivää olivat lauhoja, aivan kesäkenkäkelejä, mutta sitten alkoi pakastua ja 24. tammikuuta oli yöllä jo 27 astetta pakkasta.  Tosin pakkanen lauhtui seuraavana yönä, niin että lauantaina oli 6 astetta lämmintä.

1.2.2014

Lähdin bussilla lauantaiaamuna Kosken mökille. En ollut käynytkään siellä koko talvena, nyt kun auto on ollut pois rekisteristä lokakuusta. Bussipysäkiltä pitää kävellä takaisin päin 7 kilometriä, kun se pikalinja ei suostu pysähtymään meidän kohdalla.

2.2.2014

Lämmitin varovasti kamarin Porin-Mattia, mutta en saanut lämpötilaa nousemaan kolmella sähköpatterillakaan yli kymmenen asteen nukkumaan mennessä. Siispä puin päälleni villapuseron, karvalakin ja villaisen kaulahuivin. Lisäksi nukuin untuvamakuupussissa aivan hyvin aamuun asti. Aamulla tuvassa oli jo 15 astetta.

4.2.2014

Sain vihdoin itsestäni irti sen verran, että varasin kirpputoripöydän Bonuskirppikseltä aivan rautatieaseman tuntumasta. Hintalappujen kirjoittaminen ja kiinnittäminen vei pari päivää. Pelkkiä kirpputoreilta kerättyjä nukkeja on kertynyt 20 vuodessa (Oulun keikalla) pari sataa. Toin ensimmäisen erän tänään myyntiin.

7.2.2014

Tänään huomasin, että muratti, jonka nostin sisälle joulun tienoilla, oli pukannut ison määrän pieniä terhakoita eläviä lehtiä. Enkä ollut edes kastellut kasvia pariin kuukauteen. Olin surrut kasvin kuolemaa marraskuussa ja nyt olin hirveän onnellinen, kun se virkosi.

18.2.2014

 Pyhännälle hiihtolomalle

 

19.2.2014

Hiihtoa järven jäällä ja olympialaisia

26.2.2014

Hiihtoloma loppui, Hannu jäi istumaan osuuskaupan penkille. Minä lähdin Oulun kautta takaisin Tampereelle.

26.2.2014

Jäin bussissa pois jo Kärkkäisen kohdalla ja kävin ostamassa sieltä kameranjalustan (19,90 €) Kävelin Heinäpäästä asemalle ja huomasin, että koko Teatria  ja ympäristö oli laitettu maan tasalle. Ja muutenkin Oulun keskustaa myllättiin kovasti. Kallioparkkia rakennettiin kaupungin alle ja sisäänmeno/ulostulopömpeleitä rakennettiin useampaan paikkaan. Jäin vielä yöksi Ouluun Seijan luokse ja jatkoin aamulla matkaa Tampereelle.

27.2.2014

Juoksin suoraan junalta Litukan hallituksen  kokoukseen.

Olen joutunut siirtolapuutarhamme hallitukseen ja kokoukset on nyt siirretty pidettäväksi takkatuvalle aivan mökkini kulmille. Nyt voin seurata koko ajan pihani heräämistä kevääseen. Keltaiset talventähdet (Eránthis hyemális) nousevat jo terhakasti mullasta, vaikka on vasta helmikuu. Soitin Kaisulle Ouluun ilmoittaen, että meillä kukkii jo.

Takaisin päiväkirjaan 2014