Helmikuu 2016

Pääsivu

Minä Leena

Henkireikä

Elämäni eläimet

Maailmanmatkaaja

Luonnossa

Nukkeateljee

Päiväkirjat

1.2.2016

Erikoisen kylmän tammikuun jälkeen helmikuu alkoi lauhana. Pakkasta vain pari astetta. Jalkakäytävät olivat kuitenkin jäiset ja liukkaat viimeviikkoisten vesisateitten jälkeen. Eikä kaupungilla riittänyt hiekkaa joka polulle. Eilen ja tänään jouduin konttaamaan koirapuistoon, koska sen ympäristö oli kokonaan kaljamalla.

3.2.2016

Noin viikon verran on ollut kauhean liukkaat kelit. Otin viime viikon tiistaina käyttöön sauvat, joilla juuri ja juuri pysyin pystyssä. Nyt olisi pitänyt olla nastakengät. Viime yönä on kuitenkin satanut lunta, joka on tarttunut jääpohjaan niin, että käveleminen on mahdollista. Eilen emme päässeet Ahvenisraitilta kentälle emmekä koirapuistoon, koska ympäröivät polut olivat niin kaljamalla. Oli tarkoitus käydä myös tarkistamassa, onko Suolijärvellä latu tai onko jäällä vettä. Pääsenkö huomenna Maijan kanssa hiihtämään?  En siis päässyt tarkistamaan. Olisi pitänyt kontata puoli kilometriä.

4.2.2016

Tänään kävelimme Maijalanpuistoon eläinlääkärille ostamaan Bethille laihdutudmuroja. Valitsimme  Royal Caninin Satiety Weight Managementin ja saimme ohjeen, että että päivässä syödään 198 g näitä muroja eikä mitään muuta. Neljän viikon jälkeen lasketaan annos 170 grammaan. Pois siis hirvennahat ja jäniksen korvat ja papanat. Puoli kiloa on jo saatu pois pussillisella seniorimuroja neljässä viikossa. Neljä kiloa pitäisi vielä laihduttaa.

5.2.2016

Täksi päiväksi on ennustettu pari astetta pakkasta, leutoa tuulta ja jopa auringon paistetta. Lähdimme jo aamusta Hervantajärven suuntaan, metsään ja järven jäälle. Viisastuneena tammikuun retkestä otin mukaan omien  eväitten lisäksi Bethille tikkitakin ja päiväruoat, jos siltä vaikka veto loppuu eikä jaksa tulla takaisin.

5.2.2016

On Runebergin päivä. Päätimme juoda torttukahvit kaukana Hervantajärven perukoilla, Viitasten perällä. Menomatkalla ostimme tortut matkalla olevasta K-kaupasta. Tämä on ehkä viimeisiä talvipäiviä. Nyt pitää nauttia. Aurinkokin pilkahti hetkeksi näkyviin.

6.2.2016

Tänään on säätiedotusten mukaan viimeinen talvipäivä. Iltapäivällä alkoi jo sataa lunta ja illalla sade oli jo vettä. Huomenna alkavat taas vesikelit ja täytyy valmistautua pääkallokeleihin, mutta ennusteiden mukaan jäätikötkin sulavat nopeasti, koska öisinkin on lämpöasteita.  Ainakin 2 viikkoa eteenpäin näyttää lauhalta.

10.2.2016

Olin luvannut Markulle, että tulen auttamaan häntä talon ikkunanpesussa. Niin, toisille kyllä ollaan valmiita pesemään ikkunat, mutta omat odottavat myös pesijää. No, sitten lähdin Bethin kanssa reippaina Aitolahteen aamutuimaan samalla vieden postittaen Aitolahden TB:ltä  viimeisen ystävänpäiväkortin, tärkeimmän niistä, Minnille menevän. Pesimme päivän aikana kaikki ulkopuoliset ikkunat. Ja mikäs oli pestessä. Aurinko paistoi ja oli 4 astetta lämmintä.

12.2.2016

Eilen olin niin väsynyt ikkunanpesun jälkeen, etten jaksanut tehdä mitään muuta kuin kirjoittaa tussilla isoilla kirjaimilla työlistan pakollisista töistä.

Tänään perjantaina jatkoimme ikkunoitten parissa Aitolahdella. Otimme nyt käsittelyyn kaikki sisäikkunat, joita sitten olikin kauheasti, kun kaikissa oli kolme kerrosta ruutuja.

Kesäkelejä oli piisannut yli viikon, mutta tänään tuli kunnolla räntää ja illalla kuudelta, kun lähdin kotiin päin, oli paksusti lunta maassa ja se näytti pysyvän.

13.2.2016

Yöllä oli tullut lisää lunta, mutta koska aamu oli kirkas, päätimme lähteä pitkälle metsäretkelle. Olihan viikolla jäänyt matkustelun takia pari päivää heikolle liikunnalle. Kiersimme Suolijärveä. Beth oli iloinen päästessään taas metsään. Hupakankorven sillalla Beth tapasi labradorinnoutaja Jepen ja siitä se riemu alkoi. Sitä kirmattiin niin hurjasti, että Beth putosi ojaan. Jepen isäntä kiskoi sen kuiville. Jeppe taas huolehti koko kotimatkan, että Bethillä oli liikettä, ettei tullut kylmä.

13.2.2016

Koirapuiston aidassa oli ilmoitus, että Aleksanterin  kirkon kupeessa on koiradeitit. Pitihän sinne lähteä katsomaan, mikä on homman nimi, kun olin nähnyt Mustissa ja Mirrissä pentudeitit ja kysynyt järjestäjiltä, miksei aikuisille koirille järjestetä mitään. No, heti järjestettiin. Järjestäjänä oli tosin toinen taho, ei kaupallinen Tampereen seurakuntayhtymä.

14.2.2016

Yöllä oli satanut taas lunta. Lähdimme taas metsälenkille. Olin yllättynyt, että Suolijärven rantapolku oli jo niin hyvin tallattu, vaikka lähdimme liikenteeseen ennen kymmentä. Sitä täytyy käyttää useat koirantaluttajat ja lenkkeilijät.

16.2.2016

Tänään on ensimmäinen todellinen aurinkopäivä. Paistoi aivan pilvettömältä taivaalta koko päivän ja jopa koko maassa..

17.2.2016

Bethin ei voi enää antaa juosta vapaana Ahvenisjärven isolla kentällä. Se ryntää heti taka-aidalle, jonne on laitettu maahan runsaasti pähkinöitä. Aina niitä on roiskunut kentän puolellekin. Pähkinöitä näyttää olevan erilaisia, ehkä macadamia-pähkinöitäkin, jotka ovat koiralle myrkyllisiä. Eikä ne ole hyväksi Bethin vyötäröllekään.

17.2.2016

Kävin Markun kanssa tänään syömässä nepalilaisessa ravintolassa Katmandussa, mikä oli tosi mielenkiintoinen elämys. Lounas tarjoiltiin pöytiin. Valitsimme talon lautasen, mihin valitsimme lammasta ja kanaa. Ruoka oli herkullista, kanan mausteet olivat minulle ehkä vatsaoireitteni takia liian voimakkaita. Onneksi pitaleipä lievensi poltetta. Jälkiruokateekin oli paksua kuin meillä kerma. Ehkä se oli tehtykin kermaan.

Lounaan jälkeen reissasin Litukkaan hakemaan pulloja raakapuolukkamehulleni.

17.2.2016

Kun tulimme koirapuistosta tänään viiden paikkeilla, aurinko oli laskemassa ja kultasi koko taivaan. Päivä on jo hurjasti pitempi kuin tammikuussa kuvatessani kuurankukkia.

19.2.2016

Tänään talsin Bethin kanssa räntäsateessa eläinlääkärille Maijalanpuistooon. Otettiin rokotukset ja tarkistettiin hampaitten asennot. Samalla käytiin puntarissa. Beth painoi 18,8 kg. Ei siis ole laihtunut paljon, vaikka on syöty 16 päivää kalliita laihdutusmuroja. Otin kuitenkin vielä yhden pussin. Jos paino ei lähde putoamaan sillä, siirryn ensi viikolla takaisin seniorimuroihin. Lisätään sitten liikuntaa enemmän, kun pakkaset ja liukkaat kelit loppuvat ja lumet sulavat metsästä. Ei mullakaan ole joulukiloista lähtenyt kuin kilo, vaikka kauheasti on liikuttu.

21.2.2016

   
   

Takaisin päiväkirjaan 2016