Huhtikuu 2009

Pääsivu

Minä Leena

Henkireikä

Elämäni eläimet

Maailmanmatkaaja

Luonnossa

Nukkeateljee

Päiväkirjat

1.4.2009

Aprillipäivä avautui kuulaana ja aurinkoisena. Kylmä pohjoisvirtaus pitää kyllä kevään vielä loitolla.

Huhtikuu alkoi aurinkoisena, mutta koleana.

2.4.2009

Tänään hain tullista maaliskuun 18. päivänä Ebaysta huutamani Armand Marseille nuken.  Sen oli lähettänyt Marilyn Grove Citystä Ohiosta. Pitkän matkan se olikin reissannut yli mantereitten ja valtamerten. Arvo ylitti hieman tullausrajan, joten minun piti noutaa nukke tullista ja vielä pulittaa siitä arvonlisäverot.

AM390 saapui USA:n Ohiosta Marilyniltä.

3.4.2008

Tänään lähetin Kirsille Ikaalisiin Riitan tekemän Kathrynin. Ompelin vielä lähtiessä sen alusasuun pitsit lahkeisiin, käsi- sekä kaula-aukkoon ja vaihdoin napit helmiäisnapeiksi. Aikaisemmin olin jo vaihtanut kuminauhat nivelvartaloon. 90-luvun alun vartaloiden kuminauhat alkavat nyt todella löystymään. Hirveän ongelman aiheutti pehmustemateriaalien loppuminen.

 

Riitan Kathryn lähti nyt Ikaalisiin Kirsin luo.

Perjantai-illan päätteeksi autoilin Kelloon ja vein Tarjalle korjaamani  Minerva - vauvan ja sain yhden uuden pienemmän Minervan käsiremonttiin ja nenänpään puuteroimiseen. Nukke oli myyty Tarjalle ehjänä, mutta se oli tullut perille käsi katkenneena. Jo useamman kerran on samalle myyjälle käynyt näin. Eli hän pakkaa huonosti tai sitten nukke on ollut rikki jo lähetettäessä. Minä lopetin siltä myyjältä ostamisen, kun se oli tapahtunut minun kohdallani kaksi kertaa.

Tarjan Minerva-vauva pääsi kotiin klinikalta.

4.4.2009

Tänään emme päässeet metsälenkille, koska siivous venyi niin pitkälle iltapäivään.

Väsyneenä ajoin sitten Kempeleelle. Päiväkotilapset olivat käyneet jo etukäteen virpomassa talon asukkaita ja jättäneet iloisenkirjavat vitsansa maljakkoon.

 

Lupiinikin oli koristeltu jo palmusunnuntain virpomiseen.

5.5.2009

Kevään lähestyessä emme millään malta olla pois ihanasta metsästä. Tänään lauantaina teimme siivoukset, kävimme kaupassa ja sen jälkeen starttasin auton  ajoimme suoraan Sanginkankaalle. Jätimme auton taas Kiekon majan parkkipaikalle. Nyt emme lähteneetkään suksilla takametsiin, vaan suunnistimme kävelysauvoilla itään kohti Sankivaaraa.

Retkemme venyi sen verran pitkäksi, että ajoimme metsästä suoraan Kempeleelle äidin luo ja sitten suoraan kotiin saunaan.

Lähimetsät oli siivottu pinoon.

7.4.2009

Tänään tuli vihdoin Corollen 42 cm:n nukke Saksasta. Olin huutanut sen Ebaysta ja maksanut jo 12.3., mutta myyjä lähetti sen maapostissa, niin matkaan meni noin 3 viikkoa. Nuken lähetti Karin Münchenistä. Nuken nimi on Arielle. Se on no. H4413-0 vuodelta 2005. Nukke on uusi ja se on alkuperäisessä laatikossaan, missä on hintalappukin päällä. Ehdin jo eilen kiirehtiä nukkea Karinilta, kun pelkäsin, että se oli kadonnut matkalla.

 

 Vuoden 2005 Arielle, 42 cm, saapui vihdoin tänään.

Aloitin Ronjan kevätparturoinnin viikonloppuna. Nyt on jo takapuoli leikattu. Aika kylmiä ilmoja kyllä pitää, että täytyy tarkkailla ettei koira palellu.

Kävin illalla pikaisesti äidin luona Lupiinissa ja sovimme, että hän tulee invataksilla lauantaiaamuna meille.

Ronjalle aloitettiin kevätparturointi.

8.4.2009

Tänään se vihdoin tuli: minun eläkepäätökseni. Olen siis eläkkeellä virallisesti 1.4.2009. Luulin, että tunteet olisivat voimakkaammat, mutta tunsin vain hiljaista iloa siitä, että olin päässyt läpi kunnialla ihmiselämän ehkä tärkeimmän vaiheen. Menin töihin 15-vuotiaana Kalajoen Sotainvaliidien omistamaan baariin Veljesmottiin ja olen siitä lähtien ollut opiskelu/työ/työttömyysputkessa, josta nyt pullahdin ulos. Saan sen verran eläkettä, että elän kivasti sillä, itsemaksetulla eläkkeellä ja pääomatuloilla. Eläkkeellä olossa minua viehättää vapaus. Nyt ei kukaan puuskuta niskaan ja saan sanoa asiakkaille ei, jos en jaksa. Rahaa kuitenkin tulee.

 

Eläkepäätöksen kunniaksi lähdimme tänään hiihtämään Koivuun. Kaija ja Risto olivat siellä itse 2 viikkoa asumassa. Huh-huh! On siellä vielä nikkaroitavaa. Kaijan isäkin oli siellä pari päivää talkoissa. Hannun osalta hiihtämisestä ei tullut mitään. Minä kirmasin Kemijoen jäälle melkein heti saavuttuamme. Oulussa oli ollut kurjan harmaata, mutta täällä aurinkoa riitti.  Ja latua. 

Kemijoen jäätä sai hiihtää voimalitokselta toiselle.

9.4.2009

Tänään kiirastorstaina kävin aamulla saman hiihtolenkin kuin eilen. Jäällä oli hiljaista. Vain yksi hiihtäjä tuli vastaan. Hannu oli päättänyt pitää lepopäivän ja tartutti saman taudin Ristoonkin.

Palattuani jäältä Kaija oli keksinyt, että lähdetään me tytöt ulkomaille. Sinnehän ei ollut kuin pikku matka. Ronja jätettiin kotimieheksi, ettei tartu tulliin ja joudu karenteeniin.

Koeistuimme Ikean sohvaa.

Illalla lähdin yksin hiihtoretkelle sisämaahan päin kohti Pisavaaraa. Hiihdin tunnin melkoista vauhtia eteenpäin olettaen löytäväni Kaijan mainitseman majan. Sitä ei löytynyt, joten palasin kotiin päin illan jo hämärtyessä. Latu oli märkä ja päivällä satanut lumi natisi suksien alla.

Iltavalaistuksessa Koivun asema näytti komealta.

10.4.2009

Risto oli kaatanut asemahallissa tuulikaapin lattian korjauksia varten. Hannun kolmipäiväinen osallistuminen taisi jäädä työnjohto- ja  viihdytyshommaksi. Risto jatkoi tänään kynnyksen korjausta ja me starttasimme automme ja suunnistimme Oulua kohti.

En lähtenyt tänään enää Ronjan kanssa jäälle, koska sen selkä näytti kylmettyneen toissapäivänä. Ainakin se oli punainen. Vai oliko se saanut aurinkoa?

Risto ja Hannu eteistä kaatamassa.

11.4.2009

Tänään pääsiäislauantaina äiti tuli meille ensimmäisen kerran invataksilla. Kaikki sujui hienosti ja äitikin oli tyytyväinen, kun ei retuutettu. Matka maksoi yhteen suuntaan 4,10 euroa.

Kävimme kolmeen otteeseen ulkona. Äiti itse ehdotti uloslähtöä. Siwasta kävimme ostamassa pääsiäismunia, siis suklaamunia. Minustakaan päivä ei tuntunut niin raskaalta, kun siitä jäi molemmista päistä kuljetukset pois. Lisäksi sain päivän aikana pikkuisen parturoiduksi lisää Ronjaa, kun äiti levähti.

Lankalauantaina 2009 Siwan hedelmätiskillä.

13.4.2009

Pääsiäisaamuna lähdimme Tavastkengälle hakemaan auton kesärenkaita. Keli oli kuitenkin vielä niin epävakaa ja tiet kelirikkoisia, että ei niitä renkaita uskaltanut vielä alle laittaa.

Ronja ihmetteli, miksi uimapaikassa ei ole vettä.

16.4.2009

Tänään oli se päivä, jolloin minun oli määrä maata hammaslääkärillä suu auki kello kahdeksasta viiteen. Meeri oli kuitenkin niin näppärä, että selvisimme kolmessa tunnissa. Yläleuassa korotettiin 3:a hammasta edessä ja alhaalla kaikkia. Lisäksi otettiin mitat alaleuan kolmen hampaan siltaproteesia varten, koska vanha proteesi ei enää sovellu. Odotan kauhulla laskua.

Viime päivinä olemme saaneet seurata joellamme valtavia lokkiparvia. Mikä kansainvaellus se nyt on?

Lokit istuivat tiukasti jään reunalla.

 

Iltapäivällä ajauduin tarinaniskennän SM-karsintakisaan Keskustan palvelutalolle. Oli kiva kuunnella juttuja. Yksi kertoja oli ylitse muiden, Esa Konola, ja hän tietenkin voitti kisan yksimielisesti. Toivon hänelle onnea SM-loppukisaan! Olisin minäkin voinut osallistua, niin paljon niitä "hulluja" juttuja on kertynyt ja olisin sijoittunut ehkä mitalleillekin, jos olisin valmistellut jutun ja äänenpainot.  Nyt, kun on eläkkeellä, uskaltaa jopa puhua kommelluksistaan, siihen ei kuole eikä kukaan edes yritä enää muuttaa minua.

 

17.4.2009

Niinhän ne sanovat, että eläkkeellä on aina kiire. No, tietysti on, jos hupenevilla voimilla yrittää tehdä saman suorituksen, kuin 25-vuotiaana. Opettelen nyt tätä eläkkeellä oloa.

Tänään juoksin keskustaan viemään Tarjalle yhden korjatun nuken ja otin yhden uuden potilaan. Paluumatkalla hain postista Corollen vuoden 2001 42 cm:n tumman vauvanuken, Nourrisson Tendre Menthen, jonka oli lähettänyt Francine Lys-Lez-Lannoy-nimiseltä paikkakunnalta Pohjois-Ranskasta.

Iltapäivällä juoksimme uimahalliin vesijumppaan ja sen jälkeen markettiostoksille. Kuntoni on nyt niin hyvä, että tämänpäiväinen kiire ei vielä tuntunut ylenpalttiselta.

Tumma Nourrisson tuli Ranskasta.

19.4.2009

Yöllä oli ollut kova pakkanen ja aurinko oli jo sulattanut lumen pintaa, niin että meillä oli hankikanto tänään sunnuntaina, kun lähdimme lenkille tutulle polullemme Lylynjärven maastoon.

 

Ronja kääri kipeät jalat kerälle.

20.4.2009

Jää oli jo sulanut meidän kohdalta joesta. Vain yksittäisiä pieniä lauttoja lipui alas suvantoa. Rupesin ihmettelemään, miksi nuo jäälautat ovat niin valkoisia ja paksuja. Silloin huomasin, että lautta olikin täynnä lokkeja, tiheään sullottuna. Jäälautat lähtivät liikkeelle rautasillan luota, missä oli vielä kiintojäätä. Lokit laskeutuivat lautalle siellä, ottivat kyytiä voimalaitoksen padolle asti ja lensivät taas takaisin.

 

 21.4. - 30.4.2009

Viimeisen ranskan tunnin jälkeen pakkasin autoni ja suuntasin matkani Tampereelle. Viikon siivosin Tiitun asunnolla ja kuskasin rojua kirpputoreille, että Mikon tavarat mahtuivat sisään.

30.4.2009

Tänään saapui Ranskasta vuoden 2000 tummahipiäinen Plouf-nukke, Corollen  Miniplouf Tendre . Sen oli lähettänyt Sylvia Rennesin kaupungista Bretangesta. Nyt minun Plouf-kokoelmani alkaa olla täysi, jollen nyt  sitten löydä huutokaupasta sitä Pti Tendre Plagea vuodelta 2001.

Uusi paatipunkkanukke ilo ihana.

Huhtikuun viimeinen huutokaupasta ostamani nukke oli Corollen Calin Malicieux vuodelta 1998. Sen lähetti Sylvie Lyonista, Rhonen-Alpesin hallintoalueelta.

Takaisin päiväkirjaan 2009