Huhtikuu 2011

Pääsivu

Minä Leena

Henkireikä

Elämäni eläimet

Maailmanmatkaaja

Luonnossa

Nukkeateljee

Päiväkirjat

1.4.2011

Kovien pakkasten jälkeen ei enää oikein muistakaan, millainen on leppoisa kevättuuli ja millainen on yö, jolloin on lämpöasteita. Jotenkin tuuli on haihduttanut lumen samalla. Pahoja loskakelejä ei ole ollut. Vain pari päivää meidän kotikatu oli viime viikolla kuin pottumaa.

3.4.2011

Sain houkutelluksi Hannun mukaan Kempeleelle sillä, että menimme ensin Kärkkäiselle sikapäiville. Hannusta on kuitenkin tullut niin laiska, että häntä piti työntää kaupassa rullatuolissa. No eihän 80-seltä voi vaatia, että jaksaa vaeltaa kahdessa marketissa.

 

4.4.2011

Lumien sulaminen paljastaa tietysti myöskin kaikki talven roskat. Tänä vuonna ei närkästystä aiheuta pelkästään koiran kakat, vaan myös oppilaitosten porteilta paljastuvat tupakantumppiröykkiöt. Oppilaitoksen alueella ei nykyään saa polttaa, mikä tarkoittaa sitä, että tullaan meidän kadulle. Merikosken oppilaitoksen Salmelantien puoli on niin törkeässä kunnossa, että oksettaa. Mikä keuhkovammaisia kuntouttava laitos tämä on, kun kaikki kuitenkin polttavat.

5.4.2011

Kun menin Villa Lupiiniin äitiä katsomaan, hämmästyin, kun hän makasi sängyssä turvonneena. Jalat olivat turvonneet muodottomaksi. Vasemman jalan säärikin oli paksu, kolme kertaa toista säärtä paksumpi. Jalat tihkuivat ihon läpi vettä.

7.4.2011

Tänään torstaina turvotus oli siirtynyt myös käsiin. Kämmenselällä oli koko käden kokoinen vesikellukka, joka siirtyi reunasta toiseen käden asentoa vaihdettaessa.

 

8.4.2011

Tänään sain vaihdetuksi kukkiin mullat ja hävitin osan kukista. Kunnon perheenemäntä tekee tämän mullanvaihdon jo maaliskuussa. Mutta minullapa on jo keijunmekot taimivaiheessa. Niistä Kempeleen palvelutalon siemenistä tulee ainakin 200 tainta. Samalla sain siivotuksi kaikki vanhat mullat parvekkeelta ja pussitetuksi vietäväksi mökille, kun siellä kun on vaan sitä savipeltoa. Tänä vuonna ei voi laittaa kumpaankaan paikkaan, ei Ouluun eikä Koskelle, kasteltavia taimia. Otan keijunmekot mukaan pääsiäisenä ja koulutan ne vasta palattuamme kotiin vapun jälkeen.

 

9.4.2011

Kävin tänään ennen saunaa Ronjan kanssa äidin luona. Äidin jalat olivat edelleen pulleat ja tihkuivat vettä ihon läpi. Käsien nestepussit eivät olleet enää niin näkyviä.

10.4.2011

Tänään lumet saivat todellista kyytiä. Aurinko paistoi koko päivän ja lauhkea tuuli haihdutti sulamisvesiä. Varsinais-Suomen joista on kuulemma tänään lähtenyt jäät. Ehkä mökin vieressä virtaava Paimionjokikin on tänään päässyt jääpeitteestään.

12.4.2011

Marjo otti koulusta vapaata ja tuli Espoosta äitiä katsomaan aamupäivällä lentokoneella ja vein hänet sitten iltakoneelle.

13.4.2011

Tänään äiti joutui sairaalaan. Hänelle ruvettiin antamaan suoneen antibioottia, koska tulehdusarvot olivat korkeat.

15.4.2011

Tulin tänään vähän aikaisemminiltapäivällä. Söimme yhdessä puuroa ja soppaa, jotka olin tuonut mukanani. Juotin hänelle runsaasti karpalomehua. Jospa se auttaisi tulehduksiin ja vielä pelastaisi. Äidin lääkitykset oli lopetettu, koska hänen munuaisensa olivat poksahtaneet.

16.4.2011

Tulin aamulla, mutta vähän aikaisemmin kuin olin suunnitellut. Sairaalasta ilmoitettiin, että äiti oli lähtenyt pari tuntia lähtömme jälkeen. Lähdimme sairaalaan heti puolen yön jälkeen. Merja oli ottanut elävän kynttilän mukaan, mutta sitähän ei saanut polttaakaan happiletkujen räjähdysvaaran takia. Lauloimme jäähyväislaulun ja hyvästelimme äidin hänen viimeiselle matkalleen.

16.4.2011

Äiti kuoli tänä aamuna, mutta elämä jatkuu. Sovimme Merjan kanssa, että siivoamme Villa Lupiinissa äidin huoneen maanantaina ja samalla menemme sairaalaan pukemaan hänet.

Lähdimme lauantaina Tavaskengälle renkaitten vaihtoon. Alunperin meidän piti mennä katsomaan Lauran maanantaina syntynyttä vauvaakin, mutta he jäivätkin vielä viikonlopun yli sairaalaan, joten vierailu siirtyi.

17.4.2011

Pysähdyimme tulomatkallakin Järvitalon järvelle. Tutkimme mustikan kukinnan alkua ja muurahaispesän elöämää. Ronja suunnitteli uintikauden aloittamista.

18.4.2011

Äiti lähti kohti Kalajokea. Kalajoen Kukkatalo kävi noutamassa hänet. Ei meillä ollut mitään tekemistä pukemisen kanssa. Emme edes saaneet nähdä, miten se tapahtui. Hautaustoimiston edustaja kutsui meidät kappeliin, kun äiti oli valmis (suu kiinni ja puettu).

 

18.4.2011

Juoksin viimeiselle ranskan tunnilleni ja istuin vielä pitkään Kaisun kanssa kuppilassa, kun Laura soitti, että he ovat meidän pihalla ja pikkumies on paketissa mukana.

Äkkiä viuhahdin Salmelantielle ja todistin elämän jatkuvuuden. Toiset lähtevät, toiset syntyvät. Tämä uusi tulokas oli jo oikeastaan iso mies. Se oli jo syntyessään kolme kertaa Minnin kokoinen ja toistakymmentä settiä pitempi. Saa varmaan kohta kiinni kasvussa Minnin.

20.4.2011

Lähdimme aamulla ajamaan kohti Kosken mökkiä. Jännityksellä odotin näkeväni uuden saunani, joka oli oikeastaan vielä maksamatta, sillä olin lainannut Hannulta remonttirahat. Ensivaikutelma oli tyrmäävä: miten joku oli saanut mahtumaan niin pieneen kopperoon niin massiiviset lauteet. Kattoahan oli pitänyt korottaa, että varpaat jäivät kiukaan yläpuolelle. Tilaa riitti kyllä ottaa löylyjä seitsemän golffarin voimalla, mutta peseytymisestä ei kyllä ole tietoa. No pestään lauteilla ja otetaan kylmävesi ulkoa.

21.4.2011

23.4.2011

24.4.2011

25.4.2011

26.4.2011 Ihmekääpä

27.4.2011 Espooseen

 

28.4.2011 Espoon kierros. Liesjärvi

 

30.4.2011 Teri

 

Takaisin päiväkirjaan 2011