Huhtikuu 2015

Pääsivu

Minä Leena

Henkireikä

Elämäni eläimet

Maailmanmatkaaja

Luonnossa

Nukkeateljee

Päiväkirjat

1.4.2015

Kolean maaliskuun jälkeen seuraa kolea huhtikuu. Öisin on pakkasta ja välillä sataa räntää ja vettä. Kaipauksella muistelee viime vuoden pääsiäisviikkoa, jolloin oli yli 20 asteen lämpötiloja

 

3.4.2015

Ihana päästä maalle ja hengittää raitista ilmaa. Mietin vimmatusti, mitä tekisin Jyrkin tekemälle harjanteelle. Aloitin kylvämällä pukinpartaa. Pukinparta tykkäisi ehkä kuitenkin kasvaa heinikossa ja ehkä kosteammassa paikassa. Kaksi ojaa pitää harjanteen luultavasti hyvin kuivana. Ehkä pysyn alkuperäisessä suunnitelmassa ja laitan harjulle maanpeittokasveja suikeroalpia ja rönsymansikkaa.  Minnille laitoin vanhan sillan paikalleen.

3.4.2015

Liikkuva elämäni haittaa taimikasvatustani. Keijunmekot ovat juuri nousseet pintaan eivätkä nämä kolme viikkoa aurinkoa ottaneet vauvataimet oikein varmaan tykkää matkustella.  Sain taimet viedyksi Koskelle, mutta kotimatkalla taimilaatikko kaatui autossa ja osa taimista tuhoutui.

4.4.2015

Espoon porukat tulivat lauantaiaamuna ja ensi töikseen Minni virpoi mummin. Tuoreeksi sitä tuskin enää tullaan, mutta kun saisi terveyden säilytetyksi tulevan vuoden.

5.4.2015

Yöllä oli pakkasta ja ilma oli sen verran kolea  vielä päivällä, että sisällekin keksittiin ohjelmaa. Leivoimme yhdessä perinteellistä mökkipullaa. Tenho ja Mikko saivat vuorostaan tehdä ruokaa. Tietysti pelattiin myös erilaisia pelejä mm. muistipeliä "Ankka aallokkoon kaipaa". Saunaan mentiin tänään vähän aikaisemmin.

6.7.2015

Pelaamista jatkettiin toisenakin pääsiäispäivänä. Minä sain pukinparrat kylvetyksi ja porukalla oli piha tullut kuntoon ja lehdet kärrätty golfkentän takaiseen roskakasaan. Jouni vielä imuroi tuvassa. Ruokailun jälkeen porukat alkoivat hajota eri puolille Suomea. Minäkin lähdin Tampereelle, koska kaikki kevättyöt tuli tehdyksi.

10.4.2015

Kolean maaliskuun ja alkukuun jälkeen säätiedotus lupasi huomiseksi lämpenevää, jopa 15 plusastetta. Iltarusko tänään antoi merkkejä kirkkaammasta ilmasta.

11.4.2015

Lähdin aamulla puutarhatöihin Litukkaan ja mikä oli työskennellessä, kun aurinko paistoi ihanasti, kevätkukat kukkivat ja linnut lauloivat. Sain pihan haravoiduksi, vain pariin kukkapenkkiin jäi vielä talven törröttäjia ja angervoaita sai jäädä vielä odottelemaan leikkausta.

13.4.2015

Yritän tyhjentää pakastintani ja kuivamuonavarastojani. Tänään päätin tehdä sienikääryleitä ja keräsin kaapeistani kuutta eri sorttia sieniä: suppiksia, kanttarelleja,  lampaankääpää, herkkutatteja, orakasta ja herkkusieniä. Lisäsin vähän sipulia täytteeseen ja tein 2 pellistä ihania pötiköitä.

14.4.2015

Tänään sain ommelluksi loppuun vaatteet nukeille, jotka Elli antoi minulle korjattavaksi. On se vaan niin hidasta, niin hidasta tuo ompelutyö. No, tulipahan testatuksi asia. Enää ei pidä ottaa tilaustöitä. Alunperin en ollut luvannutkaan tehdä vaatteita, mutta niin vaan kävi, ettei löytynyt ketään muutakaan tekijää. - Toisaalta oli ihanaa keskittyä ompeluun ja tehdä niin kuin "itselle tehtäis". Siinä upposi Seijalta saamani lakana ja tyynyliinakin Coquetten mekkoon ja essuun.

15.4.2015

Meillä oli Helsingissä nukkeyhdistyksen vuosikokous Erottajankatu 5:ssä. Pääsin nyt eroon hallituksen jäsenyydestä, joka oli ollutkin minulle aivan turha homma. Ei sitä pysty toimimaan täältä kehäkolmosen ulkopuolelta eikä ole enää voimiakaan varsinkin , kun on oma makuuhuone on vielä täynnä nukkerojua, joka pitäisi myydä jossain.

Kävellessäni seuraavaan kadunkulmaan (UFF) huomasin, että on se meidän kokouspaikka aika komeassa talossa. Miten ne on ennen tehneet noin kauniita taloja.

18.4.2014

Tänään oli siirtolapuutarhayhdistyksen kevätkokous. Kokous sujui niin ripeästi, että päätin mennä Litukkaan tekemään loput kevättöistä. Aloitin puoli kolmelta ja yhtäkkiä huomasin, että kello oli puoli yhdeksän.

24.4.2015

Kokouksen jälkeen lähdin ajamaan Pyhännälle , vaikka puutarhahommat olisivat kyllä nyt ajankohtaisia. Kun Hannun huusholli oli siivottu, lähdimme Ouluun ostamaan Hannulle kenkiä. Kotimatkalla poikkesimme Järvitalonjärvellä, missä aina Ronjan kanssa pysähdyttiin.

25.4.2015 

Tänään lauantaina lähdimme Muurainsuolle katsomaan, löytyykö siellä karpaloita. Sovittiin, että minä käyn marjassa ja Hannu sytyttää sillä aikaa laavulla makkaranuotion.

26.4.2015 

Tänään sunnuntaina lähdimme Pyhännätä 7 km Pulkkilan suuntaan laavulle, missä on myös lenkkipolku. Hannu jäi taas sytyttämään nuotiota ja minä lähdin kiertämään kolmen kilometrin lenkkipolun.

28.4.2015 

Alunperin meidän piti lähteä Koivuun maanantaina, mutta Hannulle tuli tieto, että tiistaiaamuna pitää vielä käydä labrassa Pyhännällä. Siispä kävimme maanantaina  Oulussa hakemassa  Joosepin, Marian ja aasin remonttiin ja poikkesimme Kaisulla Raksilassa ja palasimme Pyhännälle.

Vasta tänään tiistaina pääsimme lähtemään pohjoiseen. Siitähän on jo muutama vuosi, kun olen viimeksi käynyt Oulun yläpuolella. Suuria muutoksia oli tapahtunut Kaijankin perheessä.

29.4 2015 

Asemarakennus oli valmistunut asuttavaan kuntoon ja perhe oli päässyt muuttamaan rivitalosta ihaniin korkeisiin Jugend-huoneisiin. Meillekin löytyi iso romanttinen makuuhuone. Kaikki huokui ihanaa nostalgista tunnelmaa.

30.4.2015

Kyllähän täällä viehättävässä ilmapiirissä olisi voinut lomailla vaikka kuukauden. Hannukin näytti jaksavan hyvin. Ainakin syödä ja nukkua. Meidän piti kuitenkin kiirehtiä takaisin Ouluun, missä sisareni vietti syntymäpäiviään.

Takaisin päiväkirjavalikkoon 2015