Joulukuu 2009

Pääsivu

Minä Leena

Henkireikä

Elämäni eläimet

Maailmanmatkaaja

Luonnossa

Nukkeateljee

Päiväkirjat

1.12.2009

2.12.2009

3.12.2009

Aloitin Ronjan parturoinnin marraskuun puolivälissä ja sain työn valmiiksi pari päivää sitten. Häntää ei leikattu nytkään. Saksen jäljet näkyvät nyt vielä pari viikkoa. Onneksi ilmat ovat olleet lauhat, ettei ole tarvinnut ommella tikkivaatteita.

3.12.2009

Seija ja Telle, edellisen muotoilukurssin oppilaat kävivät marraskuun puolella kylässä ja toivat ihanan valkoisen amarylliksen, jossa oli pari nuppuvartta. Nyt joulukuun alussa molemmat kukkavarret lehahtivat yhtä aikaa täyteen kukkaan. Minulla ei ole koskaan ollut valkoista amaryllistä. Se näytti lumettoman kaamoksen tummaa taustaa vasten mahtavalta, kun vielä muutama keskipäivän auringonsäde värjäsi sen taustan kultaiseksi.

4.12.2009

Huusin marraskuussa Ruotsin Tradera-huutokaupasta Schildkröt-vauvanuken, joka on 60-luvulta. Se on samaa sarjaa kuin oma Suvi-Ilonani, mutta isompi. Nuken lähetti Anita Sjömarkenista, Ruotsista.

4.12.2009

Minulla on ollut nyt marraskuun 11.päivästä asti iso kirpputoripöytä Realkirppiksellä. Olen myynyt kaikkea sekalaista. Olen vähän pettynyt paikkaan. Ensiksikään hyllyn takaosa ei myynyt, koska joku tukki takakäytävän kirjoillaan ja levyillään. Kalajoen tavaraa ei mennyt juuri ollenkaan, eikä Riitan nukenvaatteita. Yhtään omaa vaatetta ei mennyt.

5.12.2009

6.12.2009

11.12.2009

Löysin Kalajoelta äidin paperien välistä Ronjan pentukuvan. En muista, että itselläni edes on kyseistä kuvaa. Kyllä mieli herkistyi kuvaa katsellessa. Tuollainen mustaselkäinen palleroko Ronja oli syyskuussa 1999? Muistan kuitenkin, että Ronja ei haukkunut ollenkaan pentuna. Oliko sitten niin hyvin kasvatettu vai oliko vain paimenkoirarotua?

12.12.2009

Jaksoin tänään paistaa viisi rasiaa lanttulaatikkoa. Lantut olivat kyllä odottaneet jääkaapissa ainakin kaksi kuukautta. Vielä siellä odottaa pari kiloa porkkanoita. Olen joka vuosi leiponut itsenäisyyspäivän aikana hedelmäkakkuja, mutta nyt näyttää, että niitä ei synny. Jos teko siirtyy lähemmäs joulua, ne eivät ehdi kostua.

13.12.2009

Koko syksy on tähän asti ollut hyvin leuto. Keijunmekko on taas jaksanut kukoistaa parvekkeella tähän asti. Huomiseksi ja ylihuomiseksi on kuitenkin luvattu kovaa pakkasta. Tänään pitää sitten nauttia viimeisen kerran parvekkeen vehreydestä. Vien yrtit talveksi kylmäkellariin.

14.12.2009

Olen pari päivää korjannut Moskovan olympialaisten nimikkonallea Miskaa ja koko huusholli on ollut täynnä purukumiksi muuttunutta vaahtokumia, nimenomaan vaahtokumia, ei muovia. Minulla on ollut ennenkin samanlaisia potilaita. Kaikki he ovat olleet itäeurooppalaisia. Tämäkin Miska on ostettu Virosta, missä järjestettiin olympialaisiin kuuluva purjehdusosuus, Piritalla 1980.

23.12.2009

Hannu lähti jo maanantaina Tavastkengälle viettämään joulua lastensa ja lastenlastensa kanssa. Minä jäin viimeistelemään muutamia jouluksi luvattuja nukkekorjauksia ja tietenkin siivoamaan. Tänään oli kuitenkin niin kaunis talvipäivä, että päätinkin tehdä Ronjan kanssa kaupunkikaamosvaelluksen siivouksen sijaistoimintona.

24.12.2009

Äiti tuli invataksilla aattoaamuna meille. Olin keittänyt jo illalla sekahedelmäkeiton ja aamulla riisipuuron. Äidin elämä on paljolti nykyään makuaistilla herkuttelua ja toisaalta nukkumista, että jaksaa taas syödä. Valmistin siksi ruhtinaallisen joulupöydän - lähes kaikki soseutettuna.

25.12.2006

Joulupäivä oli todellinen pakkaspäivä. Auringon silmä ei nyt kuitenkaan kokonaan ollut sammunut, vaan se valaisi talojemme yläkerrat. Pakkasta oli lähes 30 astetta ja sen huomasi. Pysyttelimme äidin kanssa tiiviisti sisällä ja jatkoimme jouluherkkujen maistelua.

31.12.2009

Mietin tuossa itsekseni, mitä tämä kulunut vuosi on minulle merkinnyt. Oikeastaan se onkin ollut  erittäin merkittävä vuosi, koska pääsin eläkkeelle ja samalla tulot nousivat moninkertaiseksi.

Vuosi on ollut myös ensimmäinen vuosi ilman henkireikää Tyrnävällä. Toisaalta se on ollut myös uuden, vielä mittaamattoman, henkireiän hankkimisvuosi. En ole vielä täysin selvinnyt lokakuisesta impulssiostostani. Nautin jo kuitenkin etukäteen ihanasta maalaiselämästä ja retkeilylenkeistä Varsinais-Suomessa.

Gulinaarisessa mielessä täytyy mainita kesäkuussa löytämäni huhtasienet, joista viimeisen annoksen söimme uuden vuoden päivänä. Toinen tuotelöytö kaupan puolelta oli Maalahden limppu, jonka löysin joulun aatonaattona.

Terveysrintamalla on mennyt kivasti. Sain painoa pudotetuksi keväällä 10 kg. Hankin tukipohjalliset mittojen mukaan kenkiin ja sain luupiikin pois kantapäästä. Sain uudet hampaat toukokuussa. Keuhkotauti ei ole uusinut, uusia altistumia ei ole tullut. Nukkuminen on parantunut. Yöuni on jopa 6 tuntia entisen 2 - 3 sijaan, jos ei juo kahvia kello 12 jälkeen. Kuuhulluus ja ostomania ovat pysyneet aisoissa. Olen joutunut kuitenkin laittamaan itseni nettihuutokauppakieltoon.

Äiti on ollut suhteellisen terve koko vuoden ja tolkussaan. Ei siis dementiaa. Makuuhaavat ovat pienentyneet hurjasti. Uusia tekareita ei kuitenkaan hankittu.

 

Takaisin päiväkirjaan 2009