Maaliskuu 2014

Pääsivu

Minä Leena

Henkireikä

Elämäni eläimet

Maailmanmatkaaja

Luonnossa

Nukkeateljee

Päiväkirjat

1.3.2014

Lämmin sää jatkuu edelleen. Pesin eilen tikkitakkini ja laitoin päälleni ohuen punaisen hiihtotakin ja lähdin käymään kaupungissa.

1.3.2014

Vein Tiitulle repullisen pakasteita ja omenahilloa samalla, kun kävin varaamassa maaliskuun lopulle kirpparipöydän Bonuskirppikseltä. Samalla esittelin Tiitulle ja Mikolle kamerani uutta objektiivia, joka vihdoin tuli postissa perjantaina.

2.3.2014

Olin ajatellut ulkoilla koko päivän, mutta ulkona näytti niin sumuiselta, että rupesin valmistelemaan yöpaita päällä Minnin täyttökirjaa, jonka annoin hänelle joululahjaksi, mutta joka ei tullut valmiiksi ennen joulua. Skannailin vanhoja keltaisia kuvia kesältä 1977 koneelle. Skannaus on rutiinia, mutta auta armias tuota värien uudelleen herättämistä.

6.3.2014

Pohjois-Suomen hiihtolomalaiset saapuivat eilen lumettomalle Tampereelle. Tänään otimme kirparikierroksen Hervannassa.  Kävimme ensin Uffissa, jossa oli vitosen päivä tänään, sitten Fidassa ja lopulta Hepolammin alueella uudessa kierrätyskeskuksessa.  Päivän päätteeksi menimme Plazaan.

7.3.2014

Tänään oli kevään ensimmäinen aamu, jolloin saattoi syödä aamiaisen parvekkeella yöpaidassa. Lasitetulla parvekkeella oli jopa yli 20 astetta. Viime vuonna näihin aikoihin tein mökkikauppaa, jolloin Litukassa oli metrin kinokset.

 

8.3.2014

Lauantaipäivä oli niin kaunis, että lähdin kävelemällä  Litukkaan, katsomaan kevään puhkeamista. Talventähdet (Eránthis hyemális) ja lumikellot työnsivät kukkiaan esille jo pari viikkoa sitten. Nyt oli nousseet pintaan jo raparperin punaiset mollukat. Työskentelin puutarhassa monta tuntia poistaen talventörröttäjiä ja haravoiden lehtiä.

9.3.2014

Sunnuntai oli yhtä kaunis kevätpäivä kuin lauantaikin. Lähdin heti aamusta Suolijärven maastoon katsomaan kevään puhkeamista ja kokeilemaan uutta kameraani. 

15.3.2014

Koko viikon ahersin hinnoittelemalla kirpputorille meneviä tavaroita. Höyry nousi jo päästä ja seinät alkoivat kaatua päälle. Mimmun ja Minnin oli tarkoitus tulla viikonlopuksi meille, mutta Minni oli sairastunut ja matka peruuntui. Siispä lähdin virkistymään Espooseen ja piirakoiden tekoon.

16.3.2014

Jo perjantain ja lauantain välisenä yönä oli satanut reippaasti lunta ja se viipyi vielä pari päivää. Tyttösakilla kävimme tekemässä lumikakkuja ja laskemassa pulkalla mäkeä. Olihan se hienoa, kun se lumi kuitenkin tuli tänä talvena vaikkakin ehkä pain pieneksi hetkeksi.

 

19.3.2014

Eilen vein osan tavaraa Bonuskirppikselle ja tänä aamuna lisää. Asiakkaat sekoittavat pöydän hyvin nopeasti ja melkein joka päivä pitää käydä siivoamassa.

22.3.2014

Eilen oli kevätpäivän tasaus. Siis päivä on tänään yötä pidempi. Alkuviikon lumet ja kovat pakkaset aiheuttivat  varmasti ongelmia monille kasveille, jotka luulivat jo kevään tulleen. Ajattelin jatkaa puutarhatöitä Litukassa, mutta maa oli kostunut lumesta niin paljon, että työskentely oli mahdotonta. Ilma oli kuitenkin ihanan leuto. Viihdyin kuuteen asti mökillä, mutta piti vielä ehtiä kauppaan ja saunan lämmitykseen.

 

23.3.2014

Ostin tänään kevään ensimmäiset parsat. Sunnuntaimenussa oli tänään: Franco Mangossa haudutettua lohta , kantarelleja ja omenalohkoja, vihreää parsaa, itämaisia kasviksia ja riisiä. Toinen puoli Franco Mangosta on lasissa juomana. Ihana ateria kirpputoriroskien seassa.

24.3.2014

Tänään Tiitu pystytti yhdessä muutamien muiden sarjakuvataiteilijoiden kanssa näyttelyn pääkirjasto Metsoon. Finlaysonin alueelle Verstaalle hän siirsi työhuoneensa näytteille kaikkine pensseleineen, purnukoineen ja kahvikuppeineen. Hän on tulevan viikonlopun sarjisfestareitten kunniavieras.

26.3.2014

Lumikellot  (Calánthus nivális) kukkivat kauniisti Litukassa.

28.3.2014

Tämä on Tiitun viikonloppu. Hän on kunniavieraana  "Tampere kuplii"-sarjisfestareilla. Aamulehti oli tehnyt koko sivun artikkelin Tiitusta ja hänen tänään julkaistavasta kirjastaan "Minä, Mikko ja Annikki".

Minunkin asuntoni oli päässyt kirjaan mukaan.

Tänään on Tiitun kirjan julkaisujuhlat Kehräsaaressa. En ole nähnyt kirjaa valmiina, mutta näin Tiitun keittiön pöydällä muutama päivä sitten kirjan raakavedoksen irtolehtipainoksena. En muista, oliko puhekuplatkaan vielä paikallaan siinä vedoksessa. Lehdestä luin aamulla, että kirjassa on lähes 250 sivua. Aika möhkäle! Varsinkin, kun se on painettu paksulle taidepaperille.

29.3.2014

"Tampere kuplii"- sarjisfestarit, kunniavieraana Tiitu Takalo 26. - 30.3.2014

Kello 12 - 13  Paneeli: Työläistyttöjä, bändipoikia ja muita Tampereen sankareita.

Kello 14 - 15  "Minä, Mikko ja Annikki". Tiitun haastattelu. Haastattelijana museokeskus Vapriikin tutkija Mari Lind

kello 15 - 16 Tiitu signeeraa kirjojaan

kello 16 -17  Päiväkahvit kunniavieras Tiitu Takalon kanssa

Minä osallistuin Tiitun tilaisuuksien lisäksi luennolle, joka käsitteli tekijänoikeuksia. Luennoitsijana oli Heikki Jokinen , YTM, toimittaja. Oli muuten erittäin hyvä luento. Kiitos Sarjakuvantekijät ry:lle, joka oli tuottanut luennon.

30.3.2014

Tänään siirryimme kesäaikaan ja piti herätä tuntia aikaisemmin. Sarjisfestareilla oli Tiitun haastattelu ohjelmassa jo kello 11, eli eilistä aikaa kello 10. Kyllä otti koville herätä niin aikaisin (siis ihmisten aikaan).

Minuakin, taiteilijan äitiä, haastateltiin ja kyseltiin Tiitun piirustuslahjojen puhkeamisesta ja kehityksestä.

En pystynyt olemaan koko aikaa tilaisuudessa, sillä minun piti juosta Litukan kevätkokoukseen, joka oli toisella puolella Tamperetta.

30.3.2014

Kokouksesta selvittiin kunnialla ja entiselle puheenjohtajalle annettiin vastuuvapaus ja rauha laskeutui taas maahan.

Palatessani Uudenkylän Tapiolasta, kävelin vielä Litukkaan ja ripustin seinälle uuden avainkaapin. Ei sinänsä kaappi ollut uusi, vaan kuva: Ropsu luovuttaa paikkansa Ronjalle avainkaapin ovessa. Kuvassa Ronja puolivuotiaana viisitoista vuotta sitten. Litukassa ei kuitenkaan ole mitään, mikä muistuttaisi Ronjasta. Elimme yhteisen elämämme Tyrnävällä ja Koskella. Ronjan tuhkakin sirotellaan Koskelle tai ehkä uurna odottaa tuossa olohuoneen hyllyssä minun lähtöäni.

Takaisin päiväkirjaan 2014