Marraskuu 2009

Pääsivu

Minä Leena

Henkireikä

Elämäni eläimet

Maailmanmatkaaja

Luonnossa

Nukkeateljee

Päiväkirjat

1.11.2009

Vaikka ensilumi tuli jo lokaan alussa, on syksy ollut lämmin. Talvivaatteita ei ole oikein tarvinnut. Jokikaan ei ole vielä jäätynyt ollenkaan.

Marraskuu alkoi harmaana.

5.11.2009

Heti pyhäinmiesten päivän jälkeen  ilmat ovat muuttuneet  talvisiksi ja säätiedotus lupaa vielä pahempaa, Etelä-Suomeen  luvataan jopa lumimyräkkää nyt juuri, kun minun piti lähteä laittamaan taulut ja verhot uuteen talooni. Kävin jo tiistaina ostamassa uudet talvirenkaat autoon, sillä viikonloppuna Pyhännän reissulla jo tuntui, että auto luistelee. Pysähdyin menomatkalla Kalajoella pakkaamaan minulle tulevaa perintöä, sillä meidän on määrä tyhjentää perikunnan talo.

 

 6.11.2009

Jatkoin perjantaina matkaa etelään pakattuani kaikki tavarat. Laatikot jäivät oven pieleen odottamaan paluutani sunnuntai-iltana. Lumipyry tai oikeastaan räntäsade tuli vastaan Lapualla ja hidasti matkaa, koska teitä ei heti aurattu. Saavuin myöhään illalla Tampereelle  todellisessa lumipyryssä. Hain Tiitun työhuoneelta ja pystytin leirin Hervantaan.

7.11.2009

Aamupäivällä lähdin ostamaan Biltemasta uuden pyyhkijän sulan ja kohdistin auton keulan kohti uutta mummonmökkiäni Varsinais-Suomessa. Viimeksi, kun kävin Ojalassa (22.10.) oli aivan kesä. Nyt pelloillani ja pihallani oli paksusti lunta eikä kukaan ollut edes aurannut meidän "katua". Pääsin autolla kuitenkin pihaan ja rupesin taloksi, mikä tarkoittaa keittiön hellan (Porin-Maijan) ja kamarin kamiinan ( Porin-Matin) sytyttämistä.

 

12.11.2009

Tarja ja Soile olivat tänään maalaamassa nukkeja. Oikein kuuliaisia oppilaita molemmat. Siinä välillä kävi eräs firma asentamassa autotalliini uuden ovimekanismin. Nyt pääsen talliin helposti sisään, vain nappia painamalla. Tähän asti on pitänyt kontata oven alta, jos raavasta miestä ei ole ollut lähettyvillä.

15.11.2009

En ole pitkään aikaan käynyt Ronjan kanssa metsälenkillä. Taisi olla silloin puolukka-aikaan. Se johtuu tietenkin kiireestä, jonka aiheuttaa huolehtiminen kolmesta ikääntyvästä: äidistä, Hannusta ja Ronjasta. Ja tietenkin kiinteistökaupoista. Tänään päätimme kuitenkin lähteä iltapäivällä Sanginkankaalle. Päivälenkistä tuli kuitenkin yölenkki tai oikeastaan kaamoslenkki, sillä pimeä tuli jo kolmen jälkeen.

 

19.11.2009

Pystytin kirpputoripöydän viikko sitten ja olen alkanut tyhjentää autotallia. Tosin se ei näytä yhtään tyhjentyvän. Törky vain leviää. Tänään oli ensimmäinen tilityspäivä ja olin aivan tyytyväinen, sillä tulo kattoi kuukauden pöydän vuokrat.

Vein Hannun kotiin kirpparilta ja lähdin Kempeleelle Ronjan kanssa. Olin luvannut viedä äidin tänään ostoksille. Niinpä me tytöt suunnistimme K-supermarkettiin päivällisen jälkeen.

28.11.2009

Perjantai-iltana lähdin yöjunalla Helsinkiin. Juna oli Hesassa jo puoli yhdeksältä, joten menin ravintola Elieliin aamukahville. Vanha hyvä Elielin seisova aamiaispöytä oli romutettu ja siellä oli nyt puurobuffet. Luulin, että buffetista saa ottaa aina mitä vaan ja niin kauan kuin on kylläinen. Mutta ei nykyään. Ruispuuroni analysoitiin tarkkaan kassalla, olinko ripauttanut sokeria, oliko hillosilmä, oliko lurautettu soppaa vai oliko peräti voisilmä. Yhtä vain sai kai olla, koska 3,90 euron puurosta tuli 6,90 euroa. Puuro teki terää. Jaksoin sillä kuljeskella kaupungilla koko päivän.

29.11.2009

En ole ollut nukkemarkkinoilla vuosikausiin, joskus vuonna 2000 varmaan viimeksi. Oli kiva nähdä vanhoja tuttuja ja ilmoittaa olevansa elossa. Kukaan näistä nykyisistä nukentekijöistä ei ole koskaan kuullutkaan minun olemassaolostani, koska en ole mainostanut 2000-luvulla ollenkaan. Minulla ei kuitenkaan ollut omaa pöytää, vaan sain Mimmun pöydän sivupöydän käyttööni.

Illalla minun oli tarkoitus mennä Oilin kanssa Ojalaan, mutta Oili olikin niin kiireinen kuskiensa kanssa, että Ojalaan meno peruuntui. Jätin vasaran ja naulat Mimmulle ja Jounille, että he voivat laittaa taulut itsenäisyyspäivänä seinille.

 

Takaisin päiväkirjaan 2009