Peukalo suussa

Pääsivu

Minä Leena

Henkireikä

Elämäni eläimet

Maailmanmatkaaja

Luonnossa

Nukkeateljee

Päiväkirjat

 

Tämä nukke on vuodelta 1999, vaikka sen niskassa on leimat Corolle -97, 5-1-F-12. Haalarissa lukee valmistajana "Aimantine", joka on myös Ranskan kielialueen nukkemerkki. En tiedä, mikä tämän Calinin varsinainen nimi on, sillä se poistui valmistuksesta 2000-luvulla. Minulla ei ole viime vuosituhannen Corolle-luetteloja. Sitä mainostettiin kuitenkin kovasti amerikkalaisissa nukkelehdissä 1990-luvun lopulla. Minäkin ostin oman yksilöni Pariisista vuonna 1997 Doll Readerin lehtileike viikattuna käsilaukkuun.

 

 

Nukke ei oikeastaan ole kaunis silloin, kun sillä ei ole peukalo suussa. Se 30 cm pitkä ja se on täytetty granulaatilla. Pakkauksen mukaan se on konepestävä.

Maatessaan Calin on kuin oikea vauva imiessään peukaloa

Kun kävin Kaijan, äidin ja Leena Airon kanssa Pariisissa elokuussa 1997 ostin itselleni tämän Calinin. Kannoin myös laatikon viikattuna matkalaukussa kotiin. Nukke on nököttänyt sormi suussa yli kymmenen vuotta makuuhuoneen hyllyn päällä. Harmi, että olen poistanut laatikosta tarralapun, jossa oli hinta , nuken nimi ja koodi. Pitää yrittää metsästää ainakin vuosien 1996 - 1999 Corollen luetteloja, että pysyy tässä harrastuksessa ajan tasalla ja osaa hankkia oikealaatuisia nukkeja ja lapsille oikeat vaatteet.

Nyt vasta tajusin, että materiaali Corollen nukeissa on ollut aikaisemmin aivan erilainen. Vaikka nämä nuket on tehty samalla muotilla, ne ovat aivan erivärisiä ja erituntuisia. Vuoden 1997 nukke on paljon ihanampi. Vinyyli ei ole niin oranssista. Huomasin sen jo keväällä (katso päiväkirja 15.5.), kun ostin  vinosilmän  Claudialta Mannheimista ja munapojan Carmenilta kesäkuussa.

Myöhemmin sain tietää, että materiaali on muuttunut EU-direktiivien takia ja lisäksi Mattel (Barbi) osti Corollen noihin aikoihin ja ilmeisesti käytti samaa standardivinyyliä nukkeihin kautta maailman.

Takaisin päiväkirjaan