Saparopää

Pääsivu

Minä Leena

Henkireikä

Elämäni eläimet

Maailmanmatkaaja

Luonnossa

Nukkeateljee

Päiväkirjat

 

Nukke on 32 cm pitkä, kokonaan vinyyliä.  Silmät ovat siniharmaat ja sulkeutuvat. Tukka on  tekokuitua ja tuoteselosteen mukaan pestävä.

Nukke on jostain vuosilta 1991 - 1997, sillä sen niskassa on merkit  X Corolle: 91/50 L 2012. Muotti on siis tehty vuonna 1991 ja se lanseerattiin markkinoille sen vuoden luettelossa "Les bébés plouf"-sarjassa. Ensimmäinen sarjassa oli muotoillulla tukalla oleva 32 cm:n Miniplouf # 11229. Vuoden 1998 luettelossa mini ploufit olivat sitten muuttuneet 30-senttiseksi.

Nuken muotoilu on ihanaa läskimuhkuraa ja pulleroa. Varpaat ovat oikeassa jalassa jo synnynnäisesti lomittain. Mitähän siitä tulee, kun neiti ranskalainen pitää seuraavat 60 vuotta piikkinokkaisia korkokenkiä, kun nyt on jo varpaat päällekkäin.

Olen käynyt läpi kaikki luettelot välillä 1991 - 2008 enkä ole löytänyt mistään luettelosta tätä kampausta. Vuonna 1994 on kyllä ollut samaa nukkea saparoilla, mutta tukan juuressa on ollut paljon pientä irtokiharaa. Tukasta voi nähdä, että nukella ei ole leikitty. Voimakas vaniljan tuoksu kertoo, että nukke on ollut suljetussa tilassa, esim. laatikossaan suurinnan osan elämästään eli  noin 15 vuotta.

Kuvauksia varten Miniplouf Fille sai lainata veljeltään Miniplouf garçonilta kylpytakkia hetkeksi. Cornelia kertoi tuoteselosteessaan, että pojallakin, jonka ostin, on alkuperäiset vaatteet. Ilmeisesti näitä Plouf-nukkeja on myyty luettelonukkejen lisäksi ilman vaatteita jonkinlaisissa paketeissa, joissa on ollut saunatakki, pesusieni, ankka tms. Minun Kimillänikin oli ruudullinen uimapuku , uimakellukkeet ja pyyhe.

Mini Plouf sai nyt periä Solvejin Kimille lähettämän mekon, kun Kim sai takaisin uimapukunsa Nattererin Aaronilta. Kampaukseen ei kuitenkaan sovi se kukkasuttura, joka on hiuspannassa.

Nyt minulla on neljä Bébé Plouf-sarjan nukkea, kaikki eri värisiä, mutta 3 samalla mallinumerolla.. Tytön sain viime vuoden joulukuussa Cristineltä ja tänä syksynä pojan Cornelialta Saksasta. Kimin  (Plouf Asiatique) olen ostanut itse Pariisista vuonna 2003 työskennellessäni Sveitsissä. Tummaihoinen Plouf pitänee vielä löytää.

31.3.2009 Saparo-Plouf sai vihdoin oman vichy-esiliinansa. Se on 1990-luvun lopulta.

Takaisin päiväkirjaan 2008