Tammikuu 2012

Pääsivu

Minä Leena

Henkireikä

Elämäni eläimet

Maailmanmatkaaja

Luonnossa

Nukkeateljee

Päiväkirjat

1.1.2012

Pari päivää sitten joki oli vielä aivan jäätön, mutta sitten yhtäkkiä keskiviikkona huomasin, että veteen oli tullut hirveästi jääpuuroa. Melkein koko uoma täyttyi sillä sohjolla. Sellaiseksi epätasaiseksi se varmaan jäätyykin nyt sitten, koska säätiedotus lupailee pikkupakkasia.

4.1.2012

Sain vihdoin Helin nuken peruukin tehdyksi ja kiikutin nuken kiireellä postiin ja matkalle Ivaloon. Nukke on suomalaisen, Vihdissä toimineen Dollytex Oy:n alkuvuosien tuotantoa. Nukke on valmistettu hohkakivijauheesta ja liimasta. Se on vuosilta 1952 - 1953. 

14.1.2012

Sain maalatuksi tummatukkaisen JgA-pojan, tosin tytöksi . Asiakas oli määritellyt sen tukan väriksi pähkinänruskea. Pulverimaaleilla en saanut niin tummaa sävyä syntymään. Päädyin maalaamaan akrylimaaleilla.

19.01.2014

Tänään täytin  65 vuotta. Ennen se oli kai iso virstanpylväs, kun päästiin eläkkeelle. Enpä muista edellisestä ikäpolvesta yhtään ihmistä, joka olisi eläköitynyt etuajassa. Ennen oli vähän häpeäksi, jos ei päässyt kunniakkaasti eläkkeelle, mikä tarkoittaa, että ei saanut työnantajalta kultakelloa.  Kuka tänään pääsee kunniakkaasti eläkkeelle? Nykyään roikutaan eläkeputkessa vuosikausia ja saadaan vuorotellen erilaisia tukia. Vai onko nykyihmisillä varaa jäädäkään eläkkeelle, kun eläkettä ei oikein niistä pätkätöistä kartukaan.

 

Kuva: M.Pulkkinen

20.1.2012

Tänään olen selvinnyt joulun ajan flunssasta niin paljon, että aloitin joulusiivouksen. Joulun alla olin kantanut jo autotalliin nukketarvikkeita ja sairauden aikana olin saanut viimeistellyksi pari nukkea, Juhanin ja Dollyn.

 

22.1.2012

Mimmu antaa Karkun evankelisella opistolla viikon verran Suomi-kylpyä Suomeen eri puolilta maailmaa tuleville vaihto-oppilaille. Lupasin mennä viikoksi hoitamaan Minniä opettajahuoneen takahuoneeseen, ettei vauvaa tarvitse jättää aivan vieraan hoiviin, kun isälle tuli päällekkäinen ulkomaanmatka juuri samanaikaisesti.

 

23.1.2012

Saimmekin asuttavaksemme kokonaisen omakotitalon, Katajamäen. Talonmies oli laittanut päälle täydet lämpöpuhallukset, kun oli kuullut, että taloon oli tulossa vauva. Huoneistossa oli hirveän kuuma ja lisäksi lattia ritilöistä oli puhaltanut joka puolelle jotain nöyhtää, sammalta tms. Ensitöiksenne sunnuntai-iltana käynnistimme perusteellisen siivouksen.

 

24.1.2012

Tiistai oli ulkoilupäivä. Aamupäivällä käytiin taas kylillä, lounaan jälkeen lasketeltiin, illalla käytiin rannassa katsomassa, millaiset eksottiset iltajuhlat vaihtareille oli järjestetty.

25.1.2012

Keskiviikko oli Mimmullakin lyhempi päivä, kun vaihtarit lähtivät iltapäivällä Tampereelle retkelle. Ehdimme leikkiä pulkkamäessä koko porukka. Illallinenkin oli myöhemmin, joten Minni sai nukkua kunnon iltapäiväunet ulkona.

26.1.2012

Torstaina teimme taas aamulla pitkän lenkin Karkun keskustaan päin. Aurinko pilkisti pilvien raosta  ja paljasti Karkun komeat maisemat ja toisella puolella vesistöä olevan Ellinvuoren.

 

27.1.2012

Perjantai oli taas matkustuspäivä. Pakkasin Minnin kanssa matkalaukkua koko päivän. Mimmu jäi vielä lauantaiaamuksi kämpille ja pakkasi omat kamat suoraan autoon. Rotariperheet tulivat noutamaan vaihto-oppilaitaan. Seuraavan vuoden aikana oppilas asuu sitten 3 - 4 eri perheessä. Perjantai-iltana perheillä oli vielä juhlapäivällinen valkoisin pöytäliinoin. Kuinkahan Minni selvisi niin hienosta kattauksesta?

 

29.1.2012

Tiitu oli Limingassa opettamassa pari viikkoa ja tuli meille viikonlopun viettoon. Viikko sitten Karkkuun lähdettäessä keijunmekot olivat vielä vomissaan, mutta viikolla oli ollut joku niin kylmä päivä tai yö, että keijut menetettiin tältä vuodelta. Siivosin Tiitun kanssa parvekkeen.

 

Maalasimme koko viikonlopun. Tiitun Juana valmistui vihdoin. Tämä nukke tuli näyttelyssä särkyneen ensimmäisen, Hyrsylässä jo pohjoismaisissa kisoissa menestyneen nuken tilalle. Nuken tultua uunista sillä piti tietenkin vähän leikkiä.

Takaisin päiväkirjaan 2012