Tammikuu 2017

Pääsivu

Minä Leena

Henkireikä

Elämäni eläimet

Maailmanmatkaaja

Luonnossa

Nukkeateljee

Päiväkirjat

1.1.2017

Kauhea uudenvuodenyö Bethillä. Raketteja joka puolella. Rauhoittava lääke, jonka saimme lääkäriltä, ei yhtään auttanut. Ensi vuonna siis pakenemme maalle.

1.1.2017

Lähdimme rakettien pauketta pakoon Hervannan takametsiin Jää järvessä kuitenkin ulvoi ja paukahteli. Ei sielläkään ollut rauhaa paukkuaralle koiralle.

5.1.2017

Tikkitakkiin on vihdoinkin saatu helmat. Etutassujen vuori pitää vielä kiinnittää. Takki olikin tarpeen, sillä mittari näytti tänään yli 15 astetta pakkasta.

6.1.2017

Tänään mittari laski 25:een pakkasasteeseen. Luonto taiteili taas ihania kukkia parvekelaseihin. Viime vuonna meni viikko kuvauksiin. Nyt keräsin vain kauneimmat kukkakuviot. Loppiaisruusu (vai onko petunia) oli hienoin.

8.1.2017

Ulkona on taas lauhaa, vain pari astetta. Raivaus jatkuu kyllä kotona, kun alkuun on päästy pakkasilla ja rytmi omaksuttau.

 Nyt jo paljon väljempää huushollissani ja väljempää tulee, kun vien rojua kierrätykseen ja Nekstiiliin.

10.1.2017

Aloitin potilasjonon purkamisen jo Pyhännällä aloitetusta Roddysta, jonka Sari antoi palasina Tarjalle. Jo Oulussa sormeni alkoivat syyhytä ja aprikoin, saisinko tuon nuken pelastetuksi.

Sovin Tarjan kanssa, että Roddylle maalataan punaiset kengät

10.1.2016

Tänään sain lähetetyksi sukulaisille ja ystäville syntymäpäivätiedotteen. Se ei ole kutsu, vaan kutsumattomuus. Siis en vietä vielä synttäreitä ainakaan vielä, ennen kuin tiedän, että olen elossa ja pää kestää juhlimisen.

11.1.2017

Luomileikkaus kello 13.30 Hervannan terveyskeskuksessa. Jos olet kova pyörtymään, älä avaa tätä linkkiä, äläkä napsauta kuvaa,

12.1.2017

Ihana Roddy valmistui aamuyöstä.

13.1.2017

Roddy päivänvalossa. Se jopa kävelee.

 

 

 

13.1.2017

Amerikan babylle sormet

13.1.2017

Seuraava potilas: Minerva-vauva. Oilin Koge joutui elimensiirtoon. Se joutui antamaan vartalonsa Minervalle. Joskus vuonna 2010 aloitin tämän Minerva-vauvan remontin. En jaksanutkaan tehdä vartaloa sille. Nyt jouduin rikkomaan toisen selluloidinuken saadakseni tälle vartalon

14.1.2017

Espanjalainen Marca-nukke pestiin ja parsittiin. Itkurasia oli rikki, joten poistin sen. Mistään ei saa oikeanpituista kumiremmiä levysoittimeen.

14.1.2017

Bethin ilo on näkyvää, kun se pääsee jäälle.

Leikin yöllä Tarjan nukella pukuleikkejä.

15.1.2017

 Hervantajärvellä juostiin taas.

16.1.2017

Taas pakastui ja jäällä oli kiva juosta.  Verkonreikä kiinnosti joka päivä.

Viime päivinä on koko Suomea kohauttanut iso taideväärennösjuttu. Joku lempääläläinen oli väärentänyt niin taitavasti, ettei asiantuntijatkaan saaneet selville, oliko aidoksi luultu väärennös vai väärennökseksi luultu aito. Maalaisikohan se mies loppuun tämän minun kovan onnen tauluni?

17.1.2017

Beth jaksaa juosta jäällä.

Pullataikinaa alustaessani kuulin telkkarista, että Tiitulle oli myönnetty arvostettu Puupää-palkinto.

18.1.2017

Keskiviikkona menimme syömään Malabadiin ja juhlimaan Tiitun palkintoa.  Oikeastaan juhlimme Tiitun synttäreitä, jotka olivat 28.12.  Tänä vuonna minä olen kaikessa myöhässä. Joululahjatkin ovat antamatta.

Minerva saa viimeiset maalikerrokset.

19.1.2017

Täytän tänään 70 vuotta. Ei kyllä uskoisi. Sisälläni asuu edelleen 17-vuotias Tarzan.

Tänään sain myös tietää, että aivoni koilataan helmikuun 2. päivänä. Sen jälkeen voin olla kuollut, aivokuollut, halvaantunut kokonaan tai osittain, aivoinvalidi, epileptikko tai minulla voi olla loppuelämän hirveä päänsärky. Tämä on vain pieni osa niistä komplikaatioista, jotka voin saada ko. operaatiossa. Olen kuitenkin itse luottavainen. Kaikki menee hyvin.

19.1.2017

Syntymäpäivääni vietin kahdestaan koirani kanssa Hervannan takametsissä. Skoolasin ystävieni kanssa kännykän välityksellä. Shampanjalasi unohtui kotiin, mutta kyllä se pullon suustakin maistui juhlavalle. Ai, minäkö 70 v. En kyllä usko. Nuorena pidin nelikymppistä jo ikäloppuna. Eikä ihmiset seitsemänkymppisiksi eläneetkään. Minunkin isäni kuoli täytettyään 60.

Paras syntymäpäivälahjani on nähdä koirani Beth onnellisena.

20.1.2017

Aurinko näyttäytyi aamulla. Oli tulossa kaunis päivä. Menin kymmeneksi tikkien poistoon terkalle.  Pääsimme lenkille vasta iltapäivällä.  Jalkaa ei kuulemma kannattanut  hirveästi rasittaa, ettei ompeleet ratkea.

21.1.2017

Säätiedotus lupasi viikonlopuksi hyvää ulkoilusäätä: aurinkoa, 2 astetta pakkasta ja heikkoa tuulta. Lähdimme taas jääkävelylle.  Tänään kävelyä tuli ehkä liikaa, koska unohdin Bethin uuden flexin leiripaikalle. Meidän oli toistamiseen kuljettava järvi päästä päähän. Flexi löytyi ja ollaan iloisia.  Iltalenkki olikin sitten vain pientä tepsuttelua.

22.1.2017

Sain houkutelluksi ystäväni Maijan luontoretkelle meille jo tuttuihin maisemiin Hervantajärven perukoille Viitastenperälle. Beth oli väsynyt vielä eilisestä eikä jaksanut juosta eikä tutkia rantoja. Aurinko paistoi ihanasti, asteita 0 tai 1. Istuessamme rantatörmällä aurinko jopa lämmitti.

23.1.2017

Tänään löysin roskiksesta "hienon" Sebino-vauvanuken, jolta oli poistettu itkulaite ja jonka pää oli takaa halki. Pelastin sen varmalta polttokuolemalta Tarastejärvellä. Sen päätä oli yritetty liimata pikaliimalla tuloksetta ja se oli selvästi jonkun lapsen hyvin rakastettu lelu ja osa hänen sielunmaisemaansa. Siispä pelastin sen kylmästä roskapöntöstä lämpimään syliin.

24.1.2017

Eilen pidimme palautuspäivän. Emme menneet juoksulenkille Ahvenisjärven kenttää pitemmälle. Sielläkään ei tullut juoksusta mitään, kun joku oli ladannut aidan vierustan täyteen pähkinöitä. Niitä yritettiin kuopia aidan läpi. Eteenpäin ei päästy.

Iltapäivällä menin Paulan ja Anjan kutsumana Astoriin päivälliselle. Onnistunut illanvietto ja hyvä ruoka. Beth meni hoitoon Ollille.

Tänään menimme järvelle ja saimme kalansaalista.

25..1.2017

Seuraava potilas: Liebling 117. Seijan vieraillessa meillä viimeksi tapahtui onnettomuus. Siltasen kokoposliininen Liebling särkyi. Seija maksoi vahingon ja minä puolestani luovutin tytölle uuden reiden omalta nukeltani. Minulle kelpaa korjattu reisikin.

26.1.2016

Tänään oli pilvinen, mutta erittäin lämmin päivä. Mittari sanoi 4 plussaa, mutta uutisissa sanottiin, että jossain päin oli ollut 6 astetta. Mikä tammikuu tämä tällainen on? Jäälläkin oli vettä ja verkkomiehen avanto oli niin sula, että Beth kävi hörppäämässä sieltä kalalientä.

27.1.2017

Tänään menimme jäälle vasta iltapäivällä, koska kävin Teiskossa viemässä marjoja aamulla Siltaselle. Luulin, että jäällä oli vettä kuten eilen ja laitoin kumisaappaat jalkaan.  Mutta ilma olikin alkanut viilentyä ja järvellä oli hankikanto. Jostakin ilmestyi hentoinen sumu.

27.1.2017

Minerva valmistui. Aloitin sen korjauksen jo muinoin, mutta en saanut korjatuksi vartaloa.

28.1.2017

29.1.2017

Viisi nukkea  Corollen kokoelmasta lähti maailmalle.

30.1.2017

Emme päässeet eilen ollenkaan jääjuoksuihin, koska sisareni Merja oli täällä valitsemassa nukkeja Marjolle, itselleen ja ystävälleen Lealle. Beth oli siksi tänään kauhean innokas: juoksi siksakkia mennen tullen ja vielä metsässä schäfer Cesarin kanssa. Ilma oli vetinen , +2 ºC. Piti käydä lähtiessä vaihtamassa kumisaappaat jalkaan. Retki oli kuitenkin virkistävä ja antoi vauhtia iltapäivän työskentelyyn ja päikkäreihin.

31.1.2017 Auton katsastusta ja laboratorioita

 

Takaisin päiväkirjaan 2017