Toukokuu 2009

Pääsivu

Minä Leena

Henkireikä

Elämäni eläimet

Maailmanmatkaaja

Luonnossa

Nukkeateljee

Päiväkirjat

1.2.2009 Vappu

Vappu oli lämmin, vaikka meri huokui viileää.

Vappuvaellus Niileskankaalle

Hannu saatiin hinatuksi metsään.

2.5.2009

 K-supermarket

Äiti vaikutti väsyneeltä.

3.5.2009

Penkalla oli aivan tyyntä

Ronjakin ihmettelee kevään tuloa ja voimakkaita tuoksuja.

5. - 6. 5.2009

Olin kauan luvannut muutamalle asiakkaalleni järjestää nukenkorjauskurssit. Jostakin sain kaivettua niin paljon poweria, että saimme kurssit pystyyn.  Meitä oli vain kolme ja se oli hyvä, sillä ei meidän keittiöön olisi enempi mahtunutkaan. Sinne nimittäin tuli lisäksi noin sata nukkea korjattavaksi

 

Johanna korjasi oman lapsuuden nukkensa.

7.5.2009

Hannu ei ollut käynyt koskaan Bauhausissa, joten vein hänet äitienpäiväkukkaostoksille Bauhausin puutarhaosastolle. samalla, kun veimme kukat ja kakut äidille Willa Lupiiniin. Kyllä Hannukin taivasteli tavaran paljoutta ja valikoimaa. Kävimme mm. koeistumassa pari kerrostalohuoneiston neliön kokoista saunaa. Sopisko meidän vaatehuoneeseen?

Bauhaus oli tulvillaan äitienpäiväruusuja.

Äiti oli onnellinen saadessaan taas leivoksensa, tällä kertaa suklaisen. Olen kyllä ruvennut miettimään, että nouseehan se kai äidinkin kolesteroli noista rasvaisista syötävistä. Ei hän kumminkaan liho. Kauheaa, jos edesautan äidin aivojen rappeutumista näillä herkuilla.

Viivyimme Lupiinissa hetken, joimme kahvit. Minulle tosin oli vain karjalanpiirakka, mutta sekin maistui kyllä hyvältä.

Äiti oli taas leivoksen kimpussa.

Paluumatkalla kävimme katsomassa pikaisesti Lauraa Kanavatyökeskuksessa.

Laura esitteli uusia juttuja.

Kyllähän sekin joku ratkaisu on, että ostaa valmiit kasvit. Miksi niitä itse pitäisi kasvattaa? Niinhän Sveitsissä tehdään. Rollosalaatitkin ostettiin kerimisvaiheessa. Tuli ainakin sellainen olo, että minä olen hyvä puutarhuri ja saa muille ainakin sanoa, että olen itse kasvattanut nämä kasvit.

Taimet voi ostaa aivan valmiinakin.

Tänään tuli Ranskasta nukke, jota olin huutaessani koko ajan luullut Pti Lutiniksi  vaaleatukkaisena. Nuken lähetti Laurent  Ranskan Turretotista, joka paikkakunta on Normandiassa lähellä Omaha Beachiä. Nukke ei kuitenkaan lähemmässä tarkastelussa osoittautunutkaan Pti Lutiniksi, vaan joksikin muuksi. En ole vielä onnistunut selvittämään, kuka söpöliini on.

Pti Lutin vaalealla tukalla 1980-luvulta.

Tänään tuli postissa myös Corollen luettelo vuodelta 2009. Sen oli lähettänyt Sylvie Jonage-nimiseltä paikkakunnalta Rhonen alpeilta.

Corollen uusi luettelo on laiha eikä yhtään kiinnostava.

8.5.2009

Äitienpäiväkukkia

Puutarhat olivat täynnä äitienpäiväkukkia.

Tänään hain postista kirjatun kirjeen. Siellä oli A4-kokoinen Corollen luettelo, jonka lähetti  Marie- France, Narbonnesta, aivan Ranskan etelärajalta. Se luettelo on vuodelta 1990, eli oikeastaan nukkekeräilyni ulkopuolelta. Haluan kuitenkin tuntea Corollen historian 80-luvultakin, vaikka minulla onkin 80-luvulta vain töyhtötukka ja toinen ripsetön Pti Lutin. 80-luvun luettelosta saa maksaa hirveän hinnan. Nytkin vuoden 1987 luettelon hinta on noussut yli 80 euron ja vielä nousee.

Mari-France lähetti vuoden 1990 ison luettelon.

10.5.2009

Olimme odottaneet sateen loppumista 4 tuntia. Yöllä kahdelta päätimme kuitenkin lähteä vihdoin iltalenkille. Puin Ronjan päälle oman vanhan sadetakkini ja itse otin postimiehen takin. Sade kuitenkin heikkeni hetkeksi ja pääsimme lenkille.

 

Ronjan uusi sadetakkiviritys Ikean pussinsulkijoilla.

Äitienpäivä ei ollut mikään tavallinen. Ensiksikin en ole herännyt kaupunkisängystä kymmeneen vuoteen äitienpäivänä. Lisäksi olen eläkkeellä. Lisäksi kukaan ei muistanut minua kukilla, lahjoilla, korteilla , puhelinsoitoilla, sähköposteilla eikä tuonut kahvia sänkyyn. Niin, Ronja kyllä tuli osoittamaan "hellyyttään" täsmällisesti kello 9.15. Ronjan hellyydenanto muistuttaa kyllä paremminkin dominointia ja väkivaltaa ja käskyä tulla antamaan ruokaa. Ennen se katsoi, nukunko, mutta nykyään se ei kunnioita untani aamuisin.

Äitienpäiväkahvit leppoisesti parvekkeella.

Meillä oli tarkoitus mennä  pitkälle metsävaellukselle, mutta iltapäivä venyi niin pitkälle, että lyhensimme lenkkiä autolla ajon verran ja teimme äitienpäivävaelluksemme Ainolanpuistoon. Siihenkin saa uppoamaan liikuntaa 10 km, jos haluaa eikä edes tarvitse kävellä samaa polkua. Lisäksi Ainolassa on aina jotain uutta näkemistä.

Teimme retken Ainolan puistoon.

11.5.2009

Tänään tuli kirjeessä Ranskasta Corollen pusero. Sen lähetti Christian Bezons-nimiseltä paikkakunnalta läheltä Pariisia. Olin ajatellut, että se sopisi 30 cm:n nukeillekin, mutta se oli iso ja lisäksi kauluksen reunassa oleva virkkaus oli liian pinkki, ei siis punainen. Se ei sovi mihinkään minun Vichy-essuihini. Täytyy etsiä sen värinen essukangas.

Tämä 36 cm:n pusero tuli Bezonsista, Ranskasta.

Onneksi posti kantoi minulle myös toisen paketin. Sisässä silkkipaperikääreessä  oli Raoul, Corollen vuoden 1998 Youpi Calin no. 23210. Raoulilla sattui olemaan päällään juuri se pusero, jota olin metsästänyt. Eikä se oikeastaan kuulunut Raoulille ollenkaan, mutta oli saman vuoden essumekon,  no. 44657 pusero, johon sitä tarvitsinkin. Raoulilla taas oli jalassaan erään kolmannen sen vuoden asun housut.

Raoulin lähetti minulle Mylene, Pujols sur ciron-nimiseltä paikkakunnalta Akvitaniasta, Ranskasta.  

15.5.2009

Tänään äiti muutti Kempeleestä keskustan Caritakseen. Kempeleeseen jäi vain neljä asiakasta, eikä uusia näyttänyt ilmaantuvan. Säätiö päätti tarjota näille neljälle mahdollisuuden siirtyä kesäksi kaupungin hoivakotiin samalla hinnalla, vaikka täällä asunnot ovat hurjasti kalliimpia vuokraltaan.

Lähetin Riitalle muutaman kirpputorivaatteen ja palan Ottobresta ostamaani ruutukangasta. Tänään tuli Riitalta takaisin kankaat muutettuna uuteen olomuotoon. Riitta oli ommellut ihania pikkumekkoja, -haalareita, leikkipukuja, myssyjä jne. Nyt voin vaatettaa kaikki alastomat Corolleni.

18.5.2009

Menen Ronjan kanssa iltalenkille usein vasta aamuyöstä, koska Ronjaa tarvitsee ulkoiluttaa sen munuaistaudin takia muutaman tunnin välein. Jos kävisin ihmisten aikaan, niin Ronja jo uikuttaisi aamuyöstä uudestaan ulos. Ja se tietää, että sen lenkin jälkeen pitää kestää sitten aamu kahdeksaan. Keväinen yö on kuulakas ja kaunis. Ulkoilemme usein penkalla joen rannassa, jossa Ronja saa olla vapaana (yöllä) ja minä saan voimistella.

 

Tänään tuli postissa 4 luetteloa, jotka kaikki minulla jo on, mutta huusin ne koska ne olivat niin halpoja. Ostin ne Saksasta. Lähettäjä oli Inge Rheinbergistä.  Inge on hyvin sosiaalinen emäntä ja kirjoittaa minullekin pitkiä kirjeitä. Minä en vaan ehdi vastata niin nopeasti.

20.5.2009

Pari viikkoa sitten näin ensimmäisen kerran  Ebayssa  Louis-nuken myytävänä Ranskan rajojen ulkopuolelle. Se oli lisäksi "osta heti"-tavara. Siispä huusin sen. Olin jo sitä varten suunnitellut Pariisin matkaa. Nukke on vuoden 2008-mallistosta. Nuken lähetti minulle Gabrielle Starjouet-nimisestä liikkeestä Saint Louisista Ranskasta eli samasta kaupungista, missä minä olin töissä vuosina 2000 - 2001.

Taas on se aika vuodesta, kun kadullamme, Tietomaan edustalla on korkeatasoinen linja-autonäyttely.  Minä entisenä linja-auton rakentajana  olen tietenkin aina kiinnostuneena tutkimassa, mitä teollisuuden alalla on tapahtunut sitten vuoden 1989, kun minä poistuin omiin ympyröihini.

Koululaiset ovat taas täällä.

Olin suunnitellut täksi illaksi pitempää retkeä, mutta jotenkin ilta vain eteni niin nopeasti, että päätimme kävellä kilometrejä Ainolassa, ja tutkailla kevään edistymistä puistossa.

21.5.2009 Helatorstai

Kävin tänään äidin luona aamulla pyörällä. Meidän oli tarkoitus lähteä ulos, mutta äiti sammui ruokailun jälkeen ja hiippailin ulos Caritaksesta.

Päätimme lähteä Ronjan kanssa oikealle metsälenkille, kokeilemaan uusia vaelluskenkiäni ja saamaan todellista liikuntaa. Valitsin kartasta kohteeksi Kalimeenvaaran. Maasto näytti kartalla kuivalta ja jopa mielenkiintoiselta.

23.4.2009

Hannu lähti aikaisin aamulla Pyhännälle autolla, joten minullekin oli tulossa pari lomapäivää.

Puolen päivän aikaan Tarja tuli miehensä Maurin kanssa noutamaan minut koeajolle. Minun piti oppia ajamaan matkailuautoa, sillä olemme Tarjan kanssa lähdössä lomalle sillä autolla tiistaina 2. kesäkuuta. Minä en ole koskaan ajanut sellaista autoa, joten piti harjoitella. Hyvin se sujui eikä se ollut edes paljon poikkeavaa verrattuna henkilöautoon: saipahan vaan tarkastella liikennettä ylempää ja näki mitä edellä ajavan edessä oli.

Löysin ihanan paperineken Hiukkavaarasta.

24.5.2009

Vietin lauantai-illan äidin kanssa Caritaksessa. Laitoimme valokuvia kansioihin, mutta äiti tuskastui hommaan ja ilmoitti, että hän ei oikeastaan tykkääkään valokuvista, kun niitä katsellessa tulee ikävä menetettyä "paratiisia". Ja kun katsoin kuvia, niin totesin itsekin, että äiti olikin elänyt jo täällä maan päällä paratiisissa, niin kauniita pihakuvat olivat.

Vietimme koko sunnuntaipäivän yhdessä. Rullailimme kahville Salmelantielle ja viideksi takaisin Caritakseen.

Kävin äidin kanssa meillä kahvilla.

25.5.2009

Ronjaa ulkoiluttaessani huomasin leikkikentän reunan ruusuaidan vieressä kummallisia ruskeita tappeja. Sieniä ne olivat, oikeita sieniä.

Menin kotiin ja etsin sienikirjasta. Helppoa ne olikin tunnistaa, sillä sienet olivat helposti tunnistettavia kotelosieniä, huhtasieniä. Kirjan mukaan huhtasieni on erittäin herkullinen korvasieneen rinnastettava herkku. Erona on se, ettei se ole myrkyllinen. Sitä ei tarvitse ryöpätä. Sieniä oli lisäksi paljon eikä niissä ollut yhtään toukkia.

 

Löysin paljon huhtasieniä.

Toukokuu on lopullaan. Lumet näyttävät sulaneen joka puolella ja kevätkukat puhkeavat kukkaan. Marketin edustalla on iso muodostelma keltaisia tulppaaneja ja meidän omassa puistossa vankilan sivulla loistavat narsissit täydessä kukoistuksessaan. Penkalla iltayön laskevassa auringossa kuvasin rentukkapuskaa, niin että meinasin luisua jokeen.

26.5.2009

Tänään tuli postista pari minun vuoden 1993 Pti Lutinille. Sen lähetti Joana Berliinistä, Saksasta. Oikeastaan en tiedä onko kyseessä Timmy vai Pti Lutin. Nukesta on nimittäin leikattu pois vartalosta etiketti, joka osoittaa vuosiluvun. Vuosina 1988 - 1994 tällä muotilla valmistettiin nukke Timmy nimellä ja vuosina 1995 - 1996 Pti Lutin Rouge-nimellä. Sen vaatteet eivät ole alkuperäiset, ne ovat vuodelta 1998.

Timmy tuli minulle Berliinistä.

27.5.2009

Hannu oli voittanut hedelmäpelistä niin paljon, että osti kotituliaisiksi 2 kg espanjalaisia mansikoita, joita sitten minä ja maalaamaan tullut Tarja iloisina popsimme: Tarja varovaisesti, mutta minä aerosolikermavaahdon kanssa (tietenkin pisteytetyn).

 

Hannu toi 2 kg espanjalaisia mansikoita.

29.5.2009

Jännittäviä hetkiä kampaajalla.

30.5.2009

Kaikki me ollaan sankareita.

Takaisin päiväkirjaan 2009